Christiansdal.dk
Forsiden > Vores ferier > Italien 2008

Italien 2008

Vi valgte, at tage på bilferie til Italien i år da vi mente, at det var det bedste alternativ med Andreas på 3 mdr.

Claus fiksede et lille by hus i en by kaldet Ceriana. 

Ceriana er ikke stor (ca. 1.200 indbyggere), så butikslivet er meget overskueligt. På hovedgaden findes 3 – 4 købmandsbutikker, der havde alt hvad vi havde behov for af dagligvarer. På hovedgaden findes også den lokale bager, men brød kan fås i alle butikker.

Vi fandt dog også den lokale isbutik som blev velbesøgt idet Italienerne har forstand på, at lave formidabel is.

 

I øvrigt var der en bank med pengeautomat et postkontor som ikke havde åbent i den tid vi var i byen samt et apotek.

  

Der var musik festival imens vi var i byen og det var en oplevelse i sig selv..( det var som at opleve københavn ved juletid hvor der står en gruppe med panfløjter og spiller).og alle tilskurene sad på plastikstole og klappede..

 

Alle gamle i byen var fantastisk venlige - de var helt vilde med Andreas og talte og talte til båede ham og os på Italiensk.. Vi forstod intet og de kunne ikke tale engelsk så det var med finger sprog og gætteri og en masse smil..

 

Vi havde en del små ture i området. Nedenstående er der et udpluk af de ture vi var på: 

 

Bussana Vecchia – som blev ødelagt af jordskælv i 1887 og forladt af beboerne, siden 1959 er byen blevet beboet af kunstnere der er flyttet ind i de tomme huse og gået i gang med istandsættelse.  Pudsig lille by men et besøg værd.

 

San Remo nede ved kysten er en storby i mini format. vi oplevede det meste af byen fra bilen, dog tog vi en dag ned til lystbådhavnen for, at se på store (enorme) lystbåde og motorbåde. Stranden måtte vi droppe da der var for varmt til Andreas og for øvrigt lå menneskerne der som fluer på et stykke fluepapir..

 

Vi kørte også en tur op ad bjerget til Baiardo hvor vi besøgte den gammel kirkeruin som havde haft Druiderne til huse.

Vi oplevede en fantastisk udsigt ud over alperne. Baiardo er en meget hyggelig lille landsby hvor der i byens midte var en udendørsrestaurent hvor vi kunne få lidt at drikke sammen med Andreas.  

 

Alt i alt var det en dejlig uge i Italien.

Andreas tog turen rigtig flot - Her ses han med alle puttetingene som gjorde, at han accepterede at sidde i bilen i 22 timer på vejen hjem... (der var dog pit stop hver anden time)

På tur rundt i den bevaringsværdige by..

På vej ned til den gammel kirke neden for byen.

En hyggestund på vores terrasse med udsigt over bjergene.

På vej hjem fra en tur hos ismutter.