Christiansdal.dk
Forsiden > Fritid > Adventure Race > SOK Multisport 2008

SOK Multisport 2008

Er lige kommer hjem efter en rigtig fed tur i det jyske hvor vi var 4 mand afsted og deltog i SOK Multisport 2008. Herunder følger en beretning fra løbet, lidt billeder fra ruten og samt ruten langt ind på Google Earth vha af min Garmin 305, jeg havde tændt under hele løbet.

Vi var 4 mand afsted, og delte os i to hold. Torsten Ø. og Casper på det ene hold og Claus (mig) og Torsten B. på det andet hold. Inden løbet vedtog vi at vi ville forsøge at følges af, så langt vi kunne. Nu kan jeg godt afslører at vi hold samme til mål (2 sekunder adskilte os)

Løbet startede kl. 07.30, i "baghaven" Silkeborg Seminarium. Løbet startede med en lang stigning op imod 1. post hvor kort til det første o-løb hang på en tørresnor.

Det første o-løb var på ca. 8 km, på nedenstående billeder er vi godt i gang med løbet og ved godt mod (hvilket vi var under hele løbet).

Jeg (Claus) tjekker ind på sidste post på det første o-løb. Løbet er her ca. 1 time og 10 minutter gammelt og jeg ved ikke at jeg har mere end 11 timer igen og ca. 2200 højde meter.

Billedet herunder er fra vores første o-løb's rute rundt i skoven ved Silkeborg seminaruim. I toppen af billedet  (ved siden af den sort "klat" der er en sø)  er det Silkeborg Seminarum.

O-løbet sluttede med, at vi skulle ind på Silkeborg seminaruim og tage vores cykler og derefter ud på en 38 km lang tur der bragte os fra silkeborg til Juuls Sø. En strækning der bød på skøn natur (= bakker. Jeg tror vi alle efter denne tur ikke syntes, at bakker er det fedeste).

Den 38 km lange MTB rute førte os bl.a. til et post hvor vi skulle ned i en bunker. I bunkeren NV hjørne kunne vi finde posten. Der var mørkt i bunkeren, men posten blev hurtigt fundet.

Ved ankomst til Juul Sø skulle vi igang med et stjerneløb der bestod af 7 poster. Alle 7 poster skulle gennemføres i en uvilkårlig rækkefølge.

  • Bål og Brand
  • Kajak staffet
  • Kano
  • Bike'n'run
  • Bueskydning
  • MTB-rute
  • Nature

Begge hold startede ud med en kort tur ned til Bueskydning. Vi skulle ialt skyde 9 pile, hvilket 2x3 pile til den ene af os og 1x3 pile til den anden. Hvis vi missede én pil, fik vi en mindre straf, der betod af en lille løbetur op til en høj og tilbage. Vi måtte alle en tur derop.

Derefter tog begge hold en tur i kano. En række skulle findes. Der var ikke den store udfordring, og vi kom begge nemt igennem denne post.

Derefter blev begge hold splittet. Torsten Ø. og Casper valgte at løbe til Bål og brand og Torsten B. og Claus smuttede ud i kajakken.

Claus på vej tilbage fra posten "blå og brand". På posten skulle der antændes et bål, der skulle brænde en snor over, der han i ½ meters højde.

Begge hold mødes på posten Nature. Løbet absolut "dummeste" post. Holdene skulle finde, Skovsyre, en anamone og noget græs hvor indmaden kan bruges som væge.  Der brugte begge hold mere end en time. Dum post var vi alle enige om.

Efter nature stod den på Bike'N'Run. En ca. 3,5 km lang rute skulle cykle/løbes igennem. Midt på ruten, var der en enkelt lille overraskelse. Det var en lille løbetur op til himmelbjerget.

Vi er her kommet til himmelbjerg, hvor vi fik en velfortjent pause på 1 min. Turen til Himmelbjerget var "opgaven" der lå midt på Bike'n'run turen.

De to sidste disipliner på stjerneløbet var et o-løb og en MTB rute. o-Løbet gik rigtig godt og kom de ca. 4km rundt i ca. 44min, hvilket vi var lidt stolte af. En rigtig ok tid, syntes vi og vi lavede kun en lille navigation fejl. Derefter var en en tur på en MTB-rute der bedst af alt kan beskrives som en langt optur og en super sjov og fed nedkørsel. Super fed rute, stor ros til arrangøren.

Derefter gik turen hjemad, over Ry. En lang tur på ca. 35 km på MTB og vi var godt trætte. Men det gik stille og roligt uden den store fart. Alle var trætte, og fokus var at komme i mål inden for tidsgræsen. En tidsgrænse der var ved at glippe ved jernbane overskæringen i byen Laven, ikke langt fra Silkeborg og mål. Torsten B. blev dårlig og måtte bruge ca. 5-10 minutter i buskene for at tømme indholdet af sin mave. Han var brugt..... -nogle hold smuttede forbi os! -men Torsten B. kom på cyklen igen, og vi var klar til den sidste del ind imod Silkeborg.

Vi kom i mål efter ca. 12 timer og 30 minutter, og ende med en henholdvis 15 og 16 plads til begge hold.

En fed oplevelse, super fedt løb og rigtig godt arrangeret...